Reisverslag Familie Bos

Onze eerste “campervakantie”
Tijdens een borrel kwamen de vakantieplannen ter sprake. Ons plan was om naar het Gardameer te gaan, maar we hadden nog geen idee hoe. Wordt het een Lodge tent, mobile home, appartement?
Een schoonzus zei: “ik ken iemand die campers verhuurt, waarom gaan jullie niet met een camper op pad?”
Zo kwamen we aan het adres van Aldert Zuidema. We hebben die avond meteen de site bezocht en er bleek er nog 1 beschikbaar te zijn voor onze vakantie periode. De foto’s van de campers zagen er prachtig uit. We hoefden er niet zo lang over na te denken en hebben meteen geboekt.
7 sept. Konden we hem ophalen bij P&M Campers in Emmen. We werden erg vriendelijk ontvangen en kregen een uitgebreide uitleg over alles. Ook als er onderweg problemen waren konden we rechtstreeks contact met hun opnemen. Dat was fijn om te weten.
Met een bijna nieuwe camper gingen we op pad. Wat een gemak en wat een luxe.
Hij reed heerlijk, ondanks de grootte was hij goed wendbaar en met de automatische versnellingsbak en 150 pk motor is zelfs de Gothardpas prima te doen. Deze route is erg mooi.
De reis ging via Duitsland, Zwitserland naar Italië. Hier hebben we 4 nachten in Peschiera op een kleine camping gestaan. We hoopten op een plek aan het water maar dat ging niet lukken.
Zelfs in sept. is het daar nog erg druk. Op de fiets hebben we daar de mooie stadjes Sirmione, Lasize en Peschiera bezocht.
Na het drukke Gardameer hebben we de rust van het Ledromeer opgezocht. Op camping Azzurro mochten we zelf een plek uitzoeken en hadden we een prachtige plek met uitzicht op het meer en de bergen. Naast de camping was een restaurant, winkel, ijssalon. Meer hadden we niet nodig.
Rondom het meer kon je prachtig wandelen, fietsen en het meer was heerlijk om in te zwemmen.
Ook zijn we met de bus een dag naar Riva geweest. Dit is echt een aanrader, een prachtige stad!
Op de terugreis zijn we via de Dolemieten, Oostenrijk, Duitsland weer naar huis gereden met een overnachting in Ellwangen net boven Ulm. Een leuk klein plaatsje waar je zo vanuit de camping het oude centrum inloopt.

Wij kunnen Zuidema camperverhuur en P&M campers zeker aanbevelen voor wie met de camper op pad wil.
Wij zijn nog aan het nagenieten van een heerlijke camper vakantie en gaan dit zeker vaker doen, maar dan gaan we zeker 3 weken!

Louwe en Astrid Bos.