Reisverslag Familie Sintenie

Dit jaar hadden wij een camper gehuurd bij Zuidema Camperverhuur. Het contact verliep vanaf het begin direct al heel prettig en we maakten een afspraak, om af te spreken welke camper wij in september zouden mee krijgen. Wij kozen voor de ZCV-01 en vonden het meteen een prachtige camper met alles erop en eraan. Vooraf aan de vakantie ontvingen wij een handleiding van de camper waar in stond hoe alles werkte. In September was het dan eindelijk zover! Bij het ophalen van de camper, werd onder het genot van een kopje koffie de laatste zaken doorgenomen.
We vonden het een fijne gedachte dat als er iets was, we contact konden opnemen met Zuidema Camperverhuur.

Tijdens de reis gaf de tom-tom perfect aan waar we wel en niet langs konden qua afmeting.
Het is een ontspannen manier van reizen. Je bent zo weer ingepakt en weer uitgepakt, je hebt alles bij je. Ook hadden wij onze fietsen meegenomen.

Onze reis in vogelvlucht:

Dag één: Zijn wij vanuit Siddeburen vertrokken en hebben wij in Vianen overnacht op camping “Ons Plekske” hier zijn wij erg vriendelijk  ontvangen.
Faciliteiten op deze camping zijn keurig.

Dag twee: Was onze reisbestemming Vaals (drie landen punt) daar hebben wij overnacht op camping “Hoeve de Gastmolen” faciliteiten op deze camping zijn netjes.

Dag drie: Zijn wij vertrokken richting Lahnstein in Duitsland hier hebben wij drie dagen op een (eenvoudige) camperplaats gestaan.
Van hieruit gefietst naar Koblenz, een prachtige stad. Ook zijn we naar Bad Ems gefietst
“langs de Moezel” prachtige gezichten/omgeving.

Dag vijf: Met mooi weer vertrokken wij richting Ellenz Poltersdorf in Duitsland. Hier hebben wij twee dagen op camping “Hollyday”gestaan.
In de maand September vinden hier de wijnfeesten plaats. ‘s Avonds aangeschoven bij de Weingut “Emil Dieterichs”, erg gastvrij en heerlijke wijn met flamkuchen gedronken en gegeten.
Ook hier hebben wij gefietst o.a. naar Beilstein (via een pondje) en hebben hier een bezoek gebracht aan een oude burcht. Van hieruit terug gefietst naar Ellenz.
We hebben een mooie tocht gefietst langs der Moezel naar Bremm. Wederom schitterende plekken gezien, wijnranken/akkers enz……..
Tijdens deze trip, veel noten en dennenappels verzameld.

Dag zeven: Was onze reisbestemming “Graach Am der Mosel” hier hebben wij één dag op camping “ Sun Park Wohnmobilpark”gestaan.
Vanuit hier gefietst naar het stadje “Bern Kassel-Kues” en deelgenomen aan een wijnfeest met blaasmuziek, erg gezellig.

Dag negen: Hebben wij ons verplaatst richting het plaatsje Longuich, hier hebben we twee dagen op camping “Weingut Feiten” gestaan.
Een rustige camping (alleen campers) met uitzicht op de wijnranken.
Vanuit hier een prachtige fietsroute gevolgd naar het stadje Trier. Tijdens dit bezoek over de markt gewandeld en een rondreis met de dubbeldekker door de stad gemaakt.
Tijdens het bezoek aan Trier hebben wij ook de Domkerk van Trier en onze lieve Vrouwekerk bekeken, prachtig!

Dag elf: Vandaag was onze bestemming Saarburg ook wel klein Venetië genoemd dit stadje is er erg mooi en heerlijke terrassen!
Hier hebben wij één dag op camping “Reis Mobil Park” gestaan.

Dag twaalf: Gaan we terug naar Nederland en we overnachten nog op camping
“de Wapenberg” te Uchelen. En volgende dag, terug noar Sibboer’n.

Al met al een prachtige vakantie om vaak aan terug te denken.
Met enige tegenzin hebben we de camper weer ingeleverd. Ook dit contact verliep fijn onder het genot van een kop koffie.
Een camper huren bij Zuidema Camperverhuur is een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

Ben en Haya Sintenie